kuva ilo hyvinvointipalvelut yrityksen logosta
Kokonaisvaltaista hyvinvointia Tampereen ydinkeskustassa

Hieronta - Osteopatia - Akupunktio

Palvelumme

Hieronta ja urheiluhieronta - Ilo Hyvintointipalvelut

Klassinen- ja uheiluhieronta

Hieronta tekee ihmeitä keholle ja mielelle! Hieronnan vaikutuksesta kehon psykofyysinen stressi helpottaa lievittäen lihas- ja nivelkipuja. Hieronnalla voidaan esimerkiksi vähentää liikuntasuoritusten aiheuttamia lihaskipuja ja edesauttaa niistä palautumisessa. Opiskelusta, staattisesta työstä tai vastaavasti fyysisestä työstä aiheutuneita kiputiloja voidaan helpottaa hierontakäsittelyllä. Hieronta ei vaikuta ainoastaan kipuun, vaan edesauttaa rentoutumista emotionaalisella tasolla ja parantaa unenlaatua.

Osteopatia

Osteopaatti on manuaaliterapian ammattilainen, joka on erikoistunut tutkimaan ja hoitamaan kehon toimintahäiriöitä ja kiputiloja. Oireiden perimmäinen syy pyritään aina selvittämään osteopaatin vastaanotolla. Osteopaatin hoidossa annetaan kivulle kyytiä ja pyritään palauttamaan tasapaino kehossasi, oli vaiva sitten pieni tai suuresti arkea haittaava. Hoidon yhteydessä ohjattavat terapeuttiset harjoitteet ylläpitävät optimaalista tilaa kehossasi, joten vaivojen uusiutumisriski on pienempi. Osteopaatilta saat apua mm. akuutteihin ja pitkittyneisiin lihas- ja nivelkipuihin, selkärangan vaivoihin, päänsärkyyn, huimaukseen sekä raajojen puutumis- ja säteilykipuihin. Osteopatia koetaan yleensä myös äärimmäisen rentouttavana ja unta parantavana hoitomuotona sen hermostoa rauhoittavan vaikutuksen vuoksi. Osteopaatille et tarvitse lääkärin lähetettä!

Osteopatia - Ilo Hyvintointipalvelut
Akupunktio - Ilo Hyvintointipalvelut

Akupunktio / Dry Needling

Neulahoito on terveydenalan ammattilaisten keskuudessa suosittu menetelmä hoitaa kehon kiputiloja. Länsimaalainen akupunktio ja ”kuivaneulaus” eli dry needling on hieronta- ja osteopatiakäsittelyä tehostava, turvallinen hoitomuoto, jolla pyritään lievittämään kipua ja lihasjännitystä sekä rauhoittamaan hermostoa lihastriggereiden käsittelyllä. Triggerpisteet (TrP) aktivoituvat yleensä toistuvasta rasituksesta ja jopa stressistä. Niitä tavataan usein myös pitkittyneestä kivusta kärsivillä. Neulahoito kohdistetaan pehmytkudosten oireileviin TrP:iin, jotka saattavat aiheuttaa lihasjännitystä ja heijastekipua jopa levossakin. Neulaus tehdään kertakäyttöisillä akupunktioneuloilla suoraan oireilevaan kudokseen, jolloin fysiologinen tapahtumaketju käynnistyy; immuunijärjestelmä stimuloituu paikallisesti laukaisten kehon omia kivunlievitys- ja paranemisprosesseja.

Raskausajanhieronta

Raskausajan hieronta tukee kehoasi pysymään tasapainossa raskauden aikana ja palautumaan synnytyksen ja imetyksen aikaisista muutoksista. Raskaana oleva saattaa kokea selkäkipuja, jalkakramppeja, päänsärkyjä sekä ranneseudun kipuja tai puutumista. Unen katkonaisuus taas saattaa heijastua väsymisenä ja sumuisena olona päivisin. Hoidon aikana käsitellään lempeästi mutta tehokkaasti kipukohtia hieronta- ja mobilisaatio-otteilla. Hieronnan jälkeen kehosi ja mielesi tuntuu rentoutuneelta ja tasapainoisemmalta. Saat lisäksi hyviä vinkkejä raskauden aikaiseen ja jälkeiseen liikuntaan sekä lantionpohjan terveyteen. Raskausajan hierontaan voit tulla ilman varsinaisia vaivojakin.

Raskausajanhieronta - Ilo Hyvintointipalvelut
Purentalihashieronta - Ilo Hyvintointipalvelut

Purentalihashieronta

Kiire, työn staattisuus ja huonosti nukutut yöt saavat kirjaimellisesti kiristelemään hampaita. Arviolta puolet suomalaisista kärsii purentaelimistön vaivoista, joita ovat esimerkiksi yönarskuttelu (bruksismi), päänsärky, leukanivelen kipu, rahina ja lukitus, käheä ääni, korvien tinnitus ja paukkuminen, huimaus, palan tunne kurkussa ja rintarangan jäykkyys. Paljon ääntään käyttävät (opettajat, luennoitsijat, laulajat…), ja puhallinsoittajat kokevat myös erilaisia leukanivelen alueen häiriötiloja ja äänen väsymistä. Purentalihaskäsittelyssä hoidetaan leukanivelen, kasvojen ja pään aluetta hieronta- ja mobilisaatiotekniikoin unohtamatta niska-hartiaseutua ja rintarankaa.

Päähieronta

Päähierontamme on äärimmäisen rentouttava ja kipua lievittävä hoitokokonaisuus, jossa käsitellään tehokkain, mutta kivuttomin hieronta- ja mobilisaatiotekniikoin niskan ja pään alue sekä hoidettavan toiveesta myös kasvot. Hoito kohottaa mielialaa, rentouttaa kiireisen mielen sekä laukaisee lihasjännityksiä lievittäen kipua ja kolotusta. Tässä hoidossa stressiniska saa kyytiä samalla kun mieli virkistyy! Päähieronta sopii myös raskaana oleville.

Päähieronta - Ilo Hyvintointipalvelut

Osoite

Puhelin & Sähköposti

Ota yhteyttä

  • Heräsikö kysymyksiä? Pohditko, mikä hoidoistamme sopisi Sinulle parhaiten?

    Ota yhteyttä tästä, niin vastaamme Sinulle tuota pikaa. Toivottavasti kuulemme Sinusta pian!