kuva ilo hyvinvointipalvelut yrityksen logosta
Hierontaa & Osteopatiaa Tampereen ydinkeskustassa

Palvelumme

kuva hieronnasta

Klassinen- ja uheiluhieronta

Hieronta tekee ihmeitä keholle ja mielelle! Hieronnan vaikutuksesta kehon psykofyysinen stressi helpottaa lievittäen lihas- ja nivelkipuja. Hieronnalla voidaan esimerkiksi vähentää liikuntasuoritusten aiheuttamia lihaskipuja ja edesauttaa niistä palautumisessa. Opiskelusta, staattisesta työstä tai vastaavasti fyysisestä työstä aiheutuneita kiputiloja voidaan helpottaa hierontakäsittelyllä. Hieronta ei vaikuta ainoastaan kipuun, vaan edesauttaa rentoutumista emotionaalisella tasolla ja parantaa unenlaatua.

Osteopatia

Osteopaatti on manuaaliterapian ammattilainen, joka on erikoistunut tutkimaan ja hoitamaan kehon toimintahäiriöitä ja kiputiloja. Oireiden perimmäinen syy pyritään aina selvittämään osteopaatin vastaanotolla. Osteopaattinen hoito antaa kivulle kyytiä ja pyrkii palauttamaan tasapainon kehossasi, oli vaiva sitten pieni tai suuresti arkea haittaava. Hoidon yhteydessä ohjattavat terapeuttiset harjoitteet ylläpitävät optimaalista tilaa kehossasi, joten vaivojen uusiutumisriski on pienempi. Osteopatiasta saat apua mm. akuutteihin ja pitkittyneisiin lihas- ja nivelkipuihin, selkärangan vaivoihin, päänsärkyyn, huimaukseen sekä raajojen puutumis- ja säteilykipuihin. Osteopatia koetaan yleensä myös äärimmäisen rentouttavana ja unta parantavana hoitomuotona sen hermostoa rauhoittavan vaikutuksen vuoksi. Osteopaatille et tarvitse lääkärin lähetettä!

kuva osteopatiasta
kuva akupunktiosta

Akupunktio / Dry Needling

Neulahoito on terveydenalan ammattilaisten keskuudessa suosittu menetelmä hoitaa kehon kiputiloja. Länsimaalainen akupunktio ja ”kuivaneulaus” eli dry needling on hieronta- ja osteopatiakäsittelyä tehostava, turvallinen hoitomuoto, jolla pyritään lievittämään kipua ja lihasjännitystä sekä rauhoittamaan hermostoa lihastriggereiden käsittelyllä. Triggerpisteet (TrP) aktivoituvat yleensä toistuvasta rasituksesta ja jopa stressistä. Niitä tavataan usein myös pitkittyneestä kivusta kärsivillä. Neulahoito kohdistetaan pehmytkudosten oireileviin TrP:iin, jotka saattavat aiheuttaa lihasjännitystä ja heijastekipua jopa levossakin. Neulaus tehdään kertakäyttöisillä akupunktioneuloilla suoraan oireilevaan kudokseen, jolloin fysiologinen tapahtumaketju käynnistyy; immuunijärjestelmä stimuloituu paikallisesti laukaisten kehon omia kivunlievitys- ja paranemisprosesseja.

Raskausajanhieronta

Raskausajan hieronta tukee kehoasi pysymään tasapainossa raskauden aikana ja palautumaan synnytyksen ja imetyksen aikaisista muutoksista. Raskaana oleva saattaa kokea selkäkipuja, jalkakramppeja, päänsärkyjä sekä ranneseudun kipuja tai puutumista. Unen katkonaisuus taas saattaa heijastua väsymisenä ja sumuisena olona päivisin. Hoidon aikana käsitellään lempeästi mutta tehokkaasti kipukohtia hieronta- ja mobilisaatio-otteilla. Hieronnan jälkeen kehosi ja mielesi tuntuu rentoutuneelta ja tasapainoisemmalta. Saat lisäksi hyviä vinkkejä raskauden aikaiseen ja jälkeiseen liikuntaan sekä lantionpohjan terveyteen. Raskausajan hierontaan voit tulla ilman varsinaisia vaivojakin.

kuva raskausajanhieronnasta
kuva purentalihashieronta

Purentalihashieronta

Kiire, työn staattisuus ja huonosti nukutut yöt saavat kirjaimellisesti kiristelemään hampaita. Arviolta puolet suomalaisista kärsii purentaelimistön vaivoista, joita ovat esimerkiksi yönarskuttelu (bruksismi), päänsärky, leukanivelen kipu, rahina ja lukitus, käheä ääni, korvien tinnitus ja paukkuminen, huimaus, palan tunne kurkussa ja rintarangan jäykkyys. Paljon ääntään käyttävät (opettajat, luennoitsijat, laulajat…), ja puhallinsoittajat kokevat myös erilaisia leukanivelen alueen häiriötiloja ja äänen väsymistä. Purentalihaskäsittelyssä hoidetaan leukanivelen, kasvojen ja pään aluetta hieronta- ja mobilisaatiotekniikoin unohtamatta niska-hartiaseutua ja rintarankaa.

Osoite
Ota yhteyttä
  • Heräsikö kysymyksiä? Pohditko, mikä hoidoistamme sopisi Sinulle parhaiten?

    Ota yhteyttä tästä, niin vastaamme Sinulle tuota pikaa. Toivottavasti kuulemme Sinusta pian!